Ib Antoni & Tivoli

Ib Antonis forelskelse i Tivoli

Tivoli havde en stor plads i Ibs hjerte og derfor er det naturligt, at denne Københavnske perle er et stort omdrejningspunkt i mange af hans værker. 

Ib Antoni var en ivrig gæst i Tivoli og nød utallige frokoster med venner og samarbejdspartnere på sit foretrukne spisested i København – nemlig Grøften i Tivoli.

Haverne var hele Ibs liv igennem en kæmpe glæde og inspirationskilde og det finder vi i Antoni Legacy hele tiden beviser på i gennemgangen af de mere end 1000 originaler i vores besiddelse.

Derfor gør vi fortsat alt vi kan for at nære dette bånd i vores brand, så resten af verden kan tage del i Ibs og Tivolis kærlighedsaffære.

I anledningen af Den Gamle Haves 175-års jubilæum gik Tivoli og Antoni Legacy derfor sammen om at lancere Ibs charmerende jubilæumsplakat og den elegante Antoni Tivoli lampe, begge oprindeligt designet af Ib i 1968.

Disse, og mange andre hyggelige Antoni-Tivoli produkter, kan du finde hér.

Tivoli‐jubilæumsversion
af Ib Antonis ikoniske lampe

Tivoli fejrer jubilæumsåret med en ganske særlig lampe designet i 1968 af Ib Antoni (1929-1973). Lampen er fortsat produceret og samlet i Danmark.

Denne specialfremstillede jubilæumslampe er unik – med hvert sit årstal indgraveret – og fås derfor kun i et begrænset antal på 176 stk; Én lampe for hvert af de år Tivoli har eksisteret, fra 1843 til 2018.

Se hvilke numre der er tilbage her.

Med farver nøje udvalgt i samarbejde med Tivolis farveansvarlige, Thomas Winkler, og en pære udvalgt af Tivolis lysdesigner, Jesper Kongshaug, er ”Antoni Tivoli” en lampe, der på stilet vis signalerer Tivoli og dansk design.

Thomas vinkler udtaler sig:

”Farverne er inspireret af Tivoli og noget så dansk som en kornblomst i en høstklar kornmark. I Tivoli kender vi den blå farve fra påfuglen og guldfarven fra fx Pantomimeteatret.”

Modellen hedder ”Antoni Tivoli – Tivolis jubilæum 175 år” og i æsken medfølger en Ib Antoni notesbog med Ibs Tivoli-motiv, tegnet i forbindelse med havens 125-års jubilæum i 1968.

Lampen, jubilæumsplakaten og alle de andre hyggelige Antoni-Tivoli produkter er at finde Tivolis egen butik, Little Tivoli eller lige hér.

Jubilæumsplakaten vakt til live i charmerende animation

For første gang nogensinde er én af Tivolis officielle jubilæumsplakater vakt til live i form af en kort animation.

Animationen af Ib Antonis Tivoli jubilæumsplakat fra 1968 er udviklet af et af verdens førende animationsbureauer, Studio AKA i London og instruktør Steve Small. Det engelske bureau har gennem årene vundet utallige priser for deres arbejde.

Animationen med det charmerende og forelskede fuglepar siddende på en af de gamle glaskupler i Den Gamle Have, er vakt til live med en helt ny animationsteknik som instruktør Steve Small har udviklet specielt under processen med arbejdet med Ib Antonis motiver.

I arbejdet med Antonis motiver, har et af Studio AKA’s hovedprincipper været, ikke af ændre noget i plakaten, men at vække den til live præcis som Ib Antoni oprindeligt tegnede den. Man kan således fryse animationen på et bestemt ”frame” og så er det præcis den originale plakat man ser.

Antoni Tivoli produkter