Antoni & Tivoli

Tivoli 175 år jubilæum

Hos Antoni Legacy er vi meget stolte over vores årelange samarbejde med Tivoli og har i anledningen af den gamle haves 175-års jubilæum lavet to flotte specialudgaver af nogle at Ib Antonis mest populære designs; Et genoptryk af Tivoli jubilæumsplakat fra 1968 og Antoni Tivoli lampen, designet samme år.​

Ib Antoni selv var en ivrig gæst i Tivoli og han nød utallige frokoster med kunder og venner på hans foretrukne spisested i København – Grøften i Tivoli.

Tivoli‐jubilæumsversion
af Ib Antonis ikoniske lampe

Tivoli fejrer jubilæumsåret med en ganske særlig lampe designet i 1968 af Ib Antoni (1929-1973). Lampen er produceret og samlet i Danmark.

Denne specialfremstillede jubilæumslampe er unik – med hvert sit årstal indgraveret – og fås derfor kun i et begrænset antal på 176 stk; Én lampe for hvert af de år Tivoli har eksisteret, fra 1843 til 2018. 

Se hvilke numre der er tilbage her.

Med farver nøje udvalgt i samarbejde med Tivolis farveansvarlige, Thomas Winkler, og en pære udvalgt af Tivolis lysdesigner, Jesper Kongshaug, er ”Antoni Tivoli” en lampe, der på stilet vis signalerer Tivoli og dansk design.

Thomas vinkler udtaler sig:

”Farverne er inspireret af Tivoli og noget så dansk som en kornblomst i en høstklar kornmark. I Tivoli kender vi den blå farve fra påfuglen og guldfarven fra fx Pantomimeteatret.”

Modellen hedder ”Antoni Tivoli – Tivolis jubilæum 175 år” og i æsken medfølger en Ib Antoni notesbog i formatet A6 med Ib Antonis Tivoli-motiv, tegnet i forbindelse med havens 125-års jubilæum i 1968.

Lampen og jubilæumsplakaten er at finde Tivolis egen butik, Little Tivoli eller lige hér.

Online verdenspremiere:
Tivoli 175-års jubilæums ANIMATION

For første gang nogensinde er én af Tivolis officielle jubilæumsplakater vakt til live i form af en kort animation.

Animationen af Ib Antonis Tivoli jubilæumsplakat fra 1968 er udviklet af et af verdens førende animationsbureauer, Studio AKA (www.StudioAKA.co.uk) i London og instruktør Steve Small. Bureauet har gennem årene vundet utallige priser for deres arbejde.

Animationen med det charmerende og elskende fuglepar siddende på en af de gamle Tivoli glaskupler i Den Gamle Have, er vakt til live med en helt ny animationsteknik som instruktør Steve Small har udviklet i forbindelse med arbejdet med Ib Antonis motiver.

I arbejdet med Antonis motiver, har et af vores hovedprincipper været, ikke af ændre noget i plakaten, men at vække den til live præcis som Ib Antoni tegnede den oprindeligt. Man kan således fryse animationen på et bestemt ”frame” og så er det præcis den originale plakat man ser.

Antoni Tivoli